Vil du gerne lære en ny vej til livsstilsændringer og vægttab – som kan trives i din hverdag?
Ønsker du samtidig at lære mindfulness-metoder til at reducere stress og træne nærvær og omsorg – ikke mindst for dig selv?
Så kan du nu melde dig til et delta-hold med møder i Århus, eller et online hold åbent for deltagere fra hele landet. Forløbet har hidtil kun været tilgængeligt efter henvisning, i visse kommuners sundhedscentre. Nu tilbydes det åbent for alle interesserede, med en deltagerbetaling på 5200 kr.
Læs mere om delta-programmet.
- Århus: torsdagshold i efteråret 2020.
Orienteringsmøde (gratis og uforpligtende) på Aarhus Universitet, 8. oktober 2020, kl. 17-18.30. (Tilmelding på AU’s webside her).
Ti møder på torsdags-aftner kl. 17-20 (22 okt, 29 okt, 5 nov, 12 nov, 19 nov, 3 dec, 10 dec, 7 jan, 21 jan).
Et heldagsmøde søndag 22. november.
- Resten af landet: onsdags-hold ONLINE, efterår-vinter 2020/21.
Orienteringsmøde (gratis og uforpligtende) online, 11. november 2020, kl. 17-18.30. (Tilmelding åbner i august 2020 – hvis du vil være sikker på at få besked er du velkommen til at skrive til os).
Ti møder på onsdags-aftner kl. 17-20 (25 nov, 2 dec, 9. dec, 16 dec, 6 jan, 13 jan, 27 jan, 10 feb, 3 mar)
Et heldagsmøde søndag 10. januar.
Kursusledere
Niels Viggo Hansen – filosof og fysiker, Ph.D., sundhedsforsker ved Århus Universitet, mindfulnessinstruktør (MBSR)
www.nielsviggo.net
Niels Viggo forestod et forskningsprojekt ved Københavns Universitet i 2010-13, hvor delta-programmet blev udviklet og afprøvet (se forskningsrapporten her). Han har mange års erfaring med gruppe-forløb og mindfulness-undervisning.
Tilmelding
Tilmelding til orienteringsmøde
Ved orienteringsmødet gennemgår vi både principperne bag programmet, og praktikaliteterne omkring kurset. Samtidig møder du kursuslederne, får en smagsprøve på mindfulness, og får lejlighed til at stille alle slags spørgsmål du måtte have om forløbet. (Tilmelding åbner i juli 2020 – hvis du vil være sikker på at få besked er du velkommen til at skrive til os) for at melde dig til et orienteringsmøde som er gratis og uforpligtende. Vi vil så sende dig en bekræftelse med nærmere information om mødested mm.
Tilmelding til kursus
Ved slutningen af orienteringsmødet er der mulighed for at melde sig til kurset. Hvis du allerede har hørt eller læst nok om Δ-programmet til at være sikker på at du vil deltage, kan du i samme formular sætte kryds for endelig tilmelding. Vi vil så sende dig en bekræftelse med information om praktikaliteter, betingelser og betaling.
Hvad du får
Praktiske metoder. Det vigtigste i hele kurset er de praktiske metoder og den praktiske tilgang du lærer – til afstressning, til at komme bedre i kontakt med din egen krop, vaner og følelser, og til at navigere på en sund og nysgerrig måde i dagligdagen. Du kan glæde dig til allerede fra den første mødegang at komme i gang med at bruge nogle af metoderne i din egen hverdag, og kurset klæder dig på til at fortsætte med at bruge dem, og videreudvikle dit udbytte. De ændringer og det vægttab du oplever under kurset er mao. kun begyndelsen.
Kursets mindfulness-del omfatter hele det veldokumenterede “MBSR” forløb (Mindfulness-Based Stress Reduction) og varetages af uddannede MBSR-instruktører. Forskellen består i at Δ-programmet er udvidet ekstra redskaber og ekstra støtte til netop vane-ændringer. Derfor indeholder Δ-forløbet også lidt flere og længere møder og flere materialer.
Ti kursusaftner hvor du stifter bekendtskab med en viden om livsstil, vaner og sundhed, som understøtter en ny og mere holdbar måde at håndtere dem.
Materialer. Du får en række materialer – en delta-bog, en logbog, og en samling lydfiler med guidede meditationer – til dit eget arbejde med mindfulness og de andre Δ-metoder. Det meste kan du have med dig overalt på din telefon eller ipad. Samtidig får du grundige introduktioner til at bruge materialerne, og lejlighed til at udforske og dele erfaringer med dem.
En støttende gruppe. Der vil være 12-24 deltagere på holdet, og der opbygges et godt og tillidsfuldt forum for at dele erfaringer og inspiration. At “være i samme båd” med nogen – at kunne dele i tillid og lytte med respekt, støtte og humor – er meget hjælpsomt i sig selv. Tidligere deltagere har sagt at den støttende gruppe gjorde en stor del af forskellen. Faktisk har mange Δ-hold valgt at fortsætte med at mødes en gang imellem på eget initiativ (dette er selvfølgelig helt frivilligt for hver enkelt).
Opfølgnings-muligheder. Efter forløbet inviterer vi desuden til frivillige opfølgende møder med nogle måneders mellemrum. Disse møder er gratis og åbne for alle som tidligere har deltaget på et hold. Ideen er at man kan få støtte til et fortsat arbejde hen imod de mønstre i dagligliv, krop og sind, man trives allerbedst med – det er ikke så svært når man først er på vej.
Deltagerfordudsætninger
Alle kan deltage. Der er ingen andre forudsætninger end at man taler og forstår dansk. Δ-programmet er udviklet og testet med grupper af overvægtige, men det kan i princippet lige så godt bruges af alle som ønsker at ændre hverdagsvaner til noget de kan være sundere og gladere i – og det vil jo nok omtrent sige alle.
Men vent til du er klar. Vi opfordrer til at man ikke starter på programmet før man er sikker på at man kan afsætte tiden til møderne (en aften om ugen) og hjemmearbejdet (40-50 minutter om dagen, mest i form af træning med de mindfulness-øvelser man lærer). Vi anbefaler også at man starter med at deltage i orienteringsmødet, også selv om man allerede er sikker på at man vil deltage. Vi vil kort sagt gerne sikre at du får god gavn af metoden i praksis.
Læs mere baggrund og detaljer om Δ-programmet her.